A15 ernstige ongeval bij Ochten

Op 14 januari jl kwam om 9.51 uur de melding binnen dat er een ernstig ongeval had plaatst gevonden op de A15 ter hoogte van de afslag Ochten (richting Gorinchem). Er waren vier vrachtwagens bij betrokken en de chaos was groot. We hebben er onmiddellijk  2 botsabsorbers heen gestuurd met een MRS-set en een zoabreiniger.  Eén botsabsorber is gelijk achter het incident neer gezet en de andere botsabsorber werd bij de afrit Dodewaard geplaatst.

Om 10.00 uur  kregen we een het verzoek om al het verkeer vanaf Dodewaard van de A15 af te sturen en om te leiden. De ernst van het incident was dusdanig groot dat dat de beste oplossing was. Toen liet het zich ook al aanzien dat de weg voorlopig niet vrijgegeven kon gaan worden. Middels een actiewagen is toen al het verkeer vanaf afrit Dodewaard omgeleid.

Om 10.05 uur kwam het verzoek om 120 meter calamiteitenscherm neer te zetten. Inmiddels was er ook al een werkploeg heen gestuurd i.v.m. de krasschades. Door de hoeveelheid verkeer dat omgeleid moest worden, zijn er ook 4 verkeersregelaars op de afritten bij Dodewaard en Ochten geplaatst.

Om 15.00 uur is er en extra werkploeg heen gestuurd i.v.m. extra afvoeren van materialen t.b.v. berging van de voertuigen.

Uiteindelijk is rond 16.00 uur de weg vrij gegeven. Om 20.00 uur is de weg weer volledige afgesloten omdat er schade was aan het wegdek. Er zijn twee rijstroken vervangen. ’s Ochtends om 05.00 uur was de weg weer beschikbaar voor gebruik en was van de chaos van de dag er voor niets meer te zien.