Vrachtwagen met klapband op A73

Op de de A73 was op 9 mei jl. een ongeval met een vrachtwagen die tegen de vangrail botste na een klapband. Twee rijstroken van de A73 richting Nijmegen-Dukenburg werden daardoor maandag kort na het middaguur afgesloten. Rond 16:30 uur werd de weg pas weer helemaal vrijgegeven.

20160509_141445_1462800908434_resizedIMS leverde de calamiteitencoördinator die allerlei zaken in werking heeft gezet zoals het herstellen van de asfaltschade, verwijderen van de kapotte geleiderail, het plaatsen van barriers en coördineren van de grondsanering. Na de avondspits is de sanering van de middenberm uitgevoerd omdat er hydrauliekolie was gelekt. Gelijktijdig is de beschadigde geleiderail gerepareerd.

In verband met de tijdelijk geplaatste barriers bleef er tot ’s avonds wel een snelheidsbeperking van kracht. Verkeer in noordelijke richting kon slechts over de vluchtstrook langs de plek van het ongeval. Daardoor ontstond er een file die veel vertraging opleverde. Omdat de vrachtwagen in de middenberm stilstond, was er ook één rijbaan in de andere richting dicht.