A2 melkwagen Leende (1) 20-04-16

Calamiteit A2, gekantelde melkwagen afrit Leende

Vandaag, 20 april 2016, kwam er een melding binnen van een gekantelde vrachtwagen die geladen was met pakken melk. Het ongeluk gebeurde op de A2, richting Eindhoven, ter hoogte van de afrit Leende.

IMS werd om 7.43 uur gebeld om te komen met 3 botsabsorbers, een geleiderailploeg om 50 meter geleiderail te herstellen en verkeersregelaars om het verkeer bij de afrit Leende te begeleiden. Om 7.51 uur is  er een ZOAB-reiniger opgeroepen om de melk te verwijderen en zijn er 3 voorwaarschuwingswagen uitgerukt omdat de ontstane file buiten de filesignalering viel.

Om 8.12 uur werd IMS ook gevraagd een calamiteitencoördinator te sturen met een calamiteitenvoertuig. Om 8.40 uur werd er vervolgens een oproep gedaan om een tekstwagen met de tekst “A2 richting Eindhoven gesloten. Volg N266” te plaatsen. Tevens werd er om 8.50 uur een oproep gedaan om een Mobiele Rijbaan Signalering neer te zetten, een milieudeskundige te laten komen zodat er ook een grondsanering uitgevoerd kon worden in verband met weglekkende diesel.  Voor deze grondsanering diende er een lege autokraan en een autokraan met 20 m3 schone grond te komen.

Volg ons: