Ongeval A28 1

Ongeval A28

Op 13 maart 2018 om 09:57 kwam een melding binnen van Rijkswaterstaat. Een vrachtauto was in de tussenberm tegen een viaduct aangereden. Het ging om een ernstig ongeval, waarbij de A28 rechts t.h.v. hmp 19,4 en toerit Leusden-Zuid moest worden afgesloten. De coördinator van IMS ging er direct heen om het incident te coördineren.

 

Ondersteuning hulpdiensten

In verband met de veiligheid en doorstroming werd er een calamiteitenscherm geplaatst. De CADI wagen van IMS voorzag de hulpdiensten tijdens het incident van eten en drinken.

Schade aan wegdek

De schade aan het wegdek en wegmeubilair was groot. De Rimob (rimpelbuis-obstakel-beveiliger) was volledig uit zijn grondankers getrokken en moest vervangen worden. Ook was een UIT-bord aangereden. Hiervoor is een tijdelijk UIT-bord teruggeplaatst.

Diesel lekkage en beschadiging asfalt

De tank van de vrachtauto bleek kapotgeslagen tegen de Rimob en was leeggelopen over het asfalt. De kans was groot dat door de diesel het asfalt los ging laten. In verband met de veiligheid is daarom door een asfaltdeskundige besloten om het asfalt direct te vervangen.

Beschadiging viaduct

Omdat de vrachtauto een pijler van het viaduct geraakt had moest een betondeskundige deze onderzoeken. In nauw overleg met deskundigen van Rijkswaterstaat werd besloten om geen directe maatregelen te nemen, de pijler was ligt beschadigd maar dat had geen directe gevolgen voor de veiligheid.

Berging vrachtauto

Toen eenmaal de vrachtauto geborgen en het wegdek gereinigd was, konden rijstrook 1 en 2 weer vrijgegeven worden tijdens de avondspits. Na de avondspits is rijstrook 2 opnieuw afgesloten om alsnog de asfaltschade te herstellen. Het incident was afgerond om 03:45.

Volg ons: