24370434430_94b08f60f5_o

Ongeval op A15 bij Ochten

Op 14 januari kwam om 9.51 uur de melding binnen dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden op de A15, ter hoogte van de afslag Ochten, richting Gorinchem. Er waren vier vrachtwagens bij betrokken en de chaos was groot. IMS heeft onmiddellijk  2 botsabsorbers erheen gestuurd met een MRS-set en een zoabreiniger.  Eén botsabsorber is direct achter het incident neergezet en de andere botsabsorber is bij de afrit Dodewaard geplaatst.

Om 10.00 uur  kreeg IMS het verzoek om al het verkeer vanaf Dodewaard van de A15 af te sturen en om te leiden. De ernst van het incident was dusdanig groot dat dat de beste oplossing was. De inschatting was dat de weg voorlopig niet vrijgegeven kon worden. Middels een actiewagen is direct al het verkeer vanaf afrit Dodewaard omgeleid.

Om 10.05 uur kwam het verzoek om 120 meter calamiteitenscherm neer te zetten. Inmiddels was er ook al een werkploeg onderweg om krasschades te repareren. Door de hoeveelheid verkeer dat omgeleid moest worden, zijn er ook 4 verkeersregelaars op de afritten bij Dodewaard en Ochten geplaatst.

Om 15.00 uur is er een extra werkploeg heen gestuurd in verband met de benodigde afvoer van materialen en de berging van de voertuigen. Uiteindelijk is rond 16.00 uur de weg vrij gegeven.

Om 20.00 uur is de weg weer volledige afgesloten om de schade aan het wegdek te repareren. Er zijn twee rijstroken vervangen. ’s Ochtends om 05.00 uur was de weg weer beschikbaar voor gebruik en was van de chaos van de dag ervoor niets meer te zien.

Volg ons: